Möt Olof, den blinde nazisten – sketchen har fått miljontals svenskar att skratta

Rasism och nazism är givetvis sådant vi både vill och bör slippa. För de flesta av oss är allas lika värde en total självklarhet, men det finns tyvärr människor här och var som sitter inne på radikala och hemska åsikter.

Givetvis ska man få tycka saker och ting – men det är något helt annat än att hata och hota andra. Det är vi nog alla här inne överens om.

Samtidigt tycker jag man måste kunna skoja om den galenskap som en liten klick sysslar med. Det kan vara ett bra sätt för att avdramatisera, vilket TV-programmet Hipp Hipp gjorde för ett antal år sedan när man skapade en sketch om ”Den blinde nazisten”.

I det roliga TV-inslaget, som alltså är påhittat i humorsyfte, så är det en reporter från programmet Peepshow som träffar Olof. Han är nazist och är helt öppen med det, men det finns ett problem.

Killen är blind.

Får svenskarna att skratta

Det visar sig försvåra vardagen för Olof när han ska tydliggöra sina radikala åsikter här och var. Det skriks ”Vi vill inte ha er jävla kebab” mot en svensk gatuköksanställd som bara säljer korv – och den Adolf Hitler-plansch som Olof tror sig ha ovanför sängen är egentligen en bild av ishockeylegendaren Peter Forsberg.

Dailymotion

Det finns flera komiska inslag i det här klippet som har setts av över 2,5 miljoner svenskar på nätet. Många verkar uppskatta att man vågar skämta om den här typen av känsligare ämnen – och även om åsikterna säkerligen kan gå isär här, så är sketchen otroligt populär.

Se den nu själv här nedan!

Tycker du också att det här var roligt? Tryck då på DELA-knappen här nedanför!