Oskar & Gustaf sjunger om svenskt fika – klockrena låten har blivit en succé på nätet

Vad tror ni – kan alla problem lösas med en vanlig fika?

Nja, riktigt så enkelt är det nog tyvärr inte, men tanken är ju helt fantastisk. Det tycker i alla fall Oskar Kongshöj och Gustaf Mardelius som i början av 2017 släppte en låt som uppmanade världsdelarna att ta en fika i stället för att kriga.

Den klockrena musikvideon har sedan dess varit en supersuccé på nätet!

Låten har etsat sig fast i hjärnor hos tusentals, kanske miljontals, människor världen över.

No time for war when you can take a påtår”, är en av raderna i den underbara, klämkäcka och briljanta sången som de då 24-åriga killarna skrev ihop under projektnamnet ”Go Royal”.

Över 5,5 miljoner visningar

Bakgrunden var att de båda ansåg att samhällsklimatet var lite för hårt och för att försöka bli kvitt en del av all smutskastning föreslog de i musikform att man i stället skulle ägna sig åt något betydligt trevligare – klassiskt, svenskt fika.

Bildkälla: Youtube

Youtube-klippet har i skrivande stund cirka 5,5 miljoner visningar.

I videon sitter Oskar och Gustaf bredvid varandra bakom ett stort bord med bakelser, bullar, kaffe och annat gott. Texten – som är på engelska (alla världsdelarna måste ju förstå!) – och deras underbara skådespel får en verkligen på gott humör.

Bildkälla: Youtube

Man blir dessutom vansinnigt sugen på att fika!

Kolla nu själv in det klockrena klippet med de svenska grabbarna!

Visst är det här helt klockrent? Tryck nu på DELA här nedanför om du håller med, så kanske vi kan få världsledarna att fika i stället för att kriga! Det vore ju toppen!