Polisen hyllar ”GW” med pricksäker imitation – se klockrena klippet som får tusentals att skratta

Polisen hyllar ”GW” med pricksäker imitation – se klockrena klippet som får tusentals att skratta

Den svenska polisen gör såg gott som alltid ett fantastiskt jobb. Dag och natt kämpar de för att hålla oss medborgare säkra och trygga. Vi ska givetvis vara tacksamma för att de finns där ute – och varenda gång jag varit i kontakt med ordningsmakten så har jag fått ett otroligt proffsigt bemötande. Det är en yrkesgrupp som verkligen förtjänar all respekt!

Trots att poliser många ofta framstår som tuffa och hårda så har många även en härlig portion humor. Det har vi fått se massvis av bevis på genom åren – bland annat då Linköpingspolisen Emil lämnade en klockren lapp på en felparkerad bil.

 

Nu kommer nästa underbara initiativ från orningsmakten – som fått tusentals att skratta.

Det var Stockholmspoliserna Ted och Armas som dagen före semestern bestämde sig för att bjuda svenskarna på lite underhållning. Den sistnämnde imiterar kriminologiprofessorn Leif GW Persson i ett klipp (längre ner på sidan) på Twitter, som nu fått stort spridning.

Twitter

Jag skulle säga att det känns ganska behagligt att gå hem. Äh, det var en hel del virrpannor som for runt på stadens trottoarer, ska jag säga. Det är som alltid va, jag säger det, inför lagen är vi alla lika va, dåre som direktör va, säger polisen, som låter närmast skrämmande lik den välkände TV-profilen och författaren.

”Glädje för framtiden”

Imitationen från Armas Ekstrand, polis på Norrmalm, är verkligen helt klockren!

– Det var en kul grej innan jag gick på semester. Vi tänkte att vi måste sprida lite glädje till allmänheten, och för polisen. Det är så mycket negativt annars, så vi vill nå ut med lite hopp och glädje för framtiden, säger Armas Ekstrand till Aftonbladet och poängterar sedan att inspelningen gjordes utanför arbetstid.

Youtube

Både han och kollegan Ted Eriksson hyser stor respekt för Leif GW Persson – och anser att han gör mycket gott för relationen mellan polis och vanligt folk.

– Sedan ett par decennier har det uppstått en större distans mellan allmänhet och polis. GW och ”Veckans Brott” är sådant som får ett samhälle i mer samspel och ökar förståelsen för varandra. Det är också därför vi gör sådana här saker, menar Armas Ekstrand.

”Gillar GW jättemycket”

Han har under en längre tid roat både sig själv och sin omgivning med diverse imitationer. Även i de här sammanhangen är just GW en favorit.

– Det är bara av kärlek allting. Jag själv gillar GW jättemycket. Det är absolut inte ett hån, det är tvärtom en hyllning till honom. Jag härmar bara personer jag älskar, annars skulle jag inte bemöda mig att härma personen, säger Armas Ekstrand.

Se det underbara klippet i spelaren här nedan!

https://twitter.com/TeddeEriksson/status/1011361371810861056

Det är verkligen underbart när även polisen kan bjuda på skratt och humor!

Hjälp nu till att hylla den svenska polisen, och i synnerhet den här härliga imitationen, genom att trycka på DELA-knappen här nedanför!