Robert G håller urspårat tal till Kungen på hans födelsedag – får prinsessorna att vika sig av skratt

.

Idag är det Valborgsmässoafton, men det är inte därför bussarna åker runt i vårt avlånga land med flaggor hissade, utan det är för att vår kung, Carl XVI Gustaf, fyller 73 år gammal. Carl XVI Gustaf har regerat sedan 1973 och har således deltagit vid väldigt många ceremonier, firande och andra tillställningar genom åren.

En av de mest minnesvärda tillställningarna, ur humorsynpunkt åtminstone, utspelade sig för 23 år sedan, på kungens 50-årsfirande.

Då fick den omåttligt populäre komikern Robert Gustafsson äran att hålla ett tal till kungen – och talet blev en svensk klassiker!

Robert Gustafsson är sannolikt Sveriges mest älskade komiker. Sedan 80-talet har Gustafsson underhållit oss med den otaliga karaktärer som flera av dem har blivit svenska klassiker. Sådana sketcher och klipp man kommer att titta på i generationer framöver.

Får hålla tal till Carl XVI Gustaf

Ett av de mest klassiska Robert Gustafsson-klippen som finns är när Robert får hålla ett tal till kungen på hans 50-årsfirande.

Som den spjuver han är river Robert Gustafsson fram gapskratt från hela publiken, inklusive kungafamiljen själva.

Bildkälla: Youtube

Prinsessorna gömmer händerna i ansiktet

Både Silvia och Carl skrattar åt det roliga talet.

Men roligast av alla har nog de två prinsessorna Madeleine och Victoria som skrattar så de får gömma ansiktet i händerna.

Bildkälla: Youtube

Vad passar väl bättre är på Humorbibeln än att fira kungens 73-årsdag med att titta på det hysteriskt roliga klippet?

Se hela klippet här nedanför!

Visst är han för underbar, Robert!

Tryck nu på DELA-knappen för att önska vår kung, Carl XVI Gustaf, en glad födelsedag!