Robert Gustafsson går från macho till fjolla på 1 sekund – får publiken att skratta så tårarna sprutar

Det finns säkert någon av er som inte håller med mig, men jag anser att Robert Gustafsson är den roligaste komikern vi haft i Sverige. Än i dag öser han ju på för fullt – och det kommer vara en sorgens dag när ”Robban” slutar underhålla oss svenskar.

Genom åren har vi fått se honom i allt från bejublade långfilmer till klockrena sketcher och fantastiska uppträdanden. Robert har verkligen en förmåga att träffa rätt med sin humor – och den brukar passa så gott som alla.

Min favoritkaraktär med ”Robban” är nog den försiktige värmlänningen Roland som först var med i filmen Torsk på Tallinn, men som senare mynnade ut i bandet Rolandz – som ju bland annat var med i Melodifestivalen.

Känns okej att skämta om

Samtidigt går det att nämna ett tiotal karaktärer som Robert Gustafsson gjort och som fått miljontals svenskar att vika sig av skratt. Hans mångsidighet är verkligen helt otrolig – och jag tror exempelvis att vi alla minns när han gjorde en hyllad ”dialektresa” genom Sverige.

I det här lite äldre klippet från Parlamentet slog ”Robban”, sin vana trogen, huvudet på spiken när han berörde ett ämne som eventuellt är lite känsligt för somliga, men jag tycker att han balanserar på rätt sida för vad som kan anses okej att skämta om.

Bild: Youtube

”Robban” får uppmaningen att gå från macho till fjolla – och då går han loss TOTALT.

Från att jobba som stenhård grovslaktare på Scan snackar han snart om mysig inredning och urläcker belysning på en restaurang. Det hela vänder på 1 sekund – och jag kan inte sluta skratta!

När vi ändå håller på så bjuder vi självfallet också på klippet när Robert imiterar TV4:s älskade vinexpert Bengt Frithiofsson!

Även det här klippet är helt obetalbart!

Älskar du också Robert Gustafsson? Tryck då på DELA här nedanför, så att även dina vänner får skratta en stund!