Robert Gustafssons ”förbjudna” skämt om nazisterna – som aldrig kunnat visas på TV i dag

Om det är någon bland Sveriges underhållare som kan konsten och balansera på gränsen mellan vad som är okej att skämta om och inte, så är det nog Robert Gustafsson. Hans otroliga skicklighet har fått oss att skratta högt i flera decennier och det råder inga tvivel om att han är landets mest populära komiker.

”Robban” har legat bakom allt från filmer till klockrena scenshower och TV-serier. Han har gjort succé med sketcher och minnesvärda karaktärer. Min favorit är nog Roland från Torsk på Tallinn, men jag kan samtidigt räkna upp ett tiotal andra personligheter som fått mig att gapskratta i soffan.

 

I ett klassiskt klipp, som nästan ger en nostalgivibbar, kliver Robert Gustafsson in på scen som en gammal tysk tant. ”Året är 1932”, inleder Henrik Schyffert innan damen kommer in och sedan fullständigt tar över showen.

Kort och gott så skämtar man om ”nazisterna”. Den här gamla tanten skulle knappast kunna kallas politiskt korrekt, även om det ett tag ser ut som att Schyffert övertygat henne att inte rösta på nationalsocialisterna.

Nu för tiden ska allt vara så himla prydligt, korrekt och ”PK”, som det ju kallas. Den här sketchen sändes i Sveriges Television för länge sedan, men jag tror inte det finns en chans i dag att SVT skulle publicera det här humorklippet.

Driver med nazisterna

Givetvis är det en extremt liten andel svenskar som sympatiserar med nazisterna. Vi gör så klart inte – och jag tycker att ”Robban” skämtar om det hela på ett klockrent och perfekt sätt.

Det finns alltid någon eller några som kommer känna sig kränkta eller irriterade, men avseendet detta klippet så tycker jag faktiskt inte att det är någon fara.

Som sagt – man driver ju med nazisterna.

Jag kan inte sluta skratta när tanten pratar om ”etnisk rensning” och att ”kasta barn i stora ugnar”, men sedan ändå beslutar sig för att lägga sin röst på partiet som förespråkar just detta. Helt galet!

Kolla nu in klippet nedan! De flesta av er kommer också få er ett gott skratt!

Tryck nu på dela-knappen om du också skrattat åt Robert Gustafsson!