Sam Petterssons parodi på Melodifestivalen – som nu gör succé på nätet

Sam Petterssons parodi på Melodifestivalen – som nu gör succé på nätet

Melodifestivalen 2020 är avslutad – och till slut stod The Mamas som slutsegrare. Det blir därför de som får representera Sverige under Eurovision Song Contest i Rotterdam senare i vår.

Vi skrev nyligen om bröderna Emil och Daniel Norbergs klockrena parodi på ”Mello” – som nu sprids som en löpeld över hela landet.

Att skämta om den populära sångtävlingen verkar dessutom ha blivit lite av en trend, för nu har det kommit en till otrolig video.

Det är Youtube-profilen Sam Pettersson som gestaltar de enligt honom vassaste numren från i år – på sitt eget sätt. Jag kan faktiskt inte sluta skratta!

Man känner igen melodierna

Sam Pettersson har plockat ut de bästa låtarna från Andra chansen och finalen av årets Melodifestival – och gjort sina egna versioner. Ny text, klockrena musikvideos – men för oss som följt ”Mello” i år är det hela tiden tydligt vilken artist som parodin är på.

Bild: Youtube

Melodierna är dessutom ungefär desamma som i originalnumren.

Vikter Crone, Robin Skämsson, Gotter och Anis dom e Mina är några av artisterna som tävlar i Sams egen tävling.

”Extra cred till Emil och Daniel Norberg som kom med originalidén att göra parodier på Melodifestivalen, utan de hade inte den här videon existerat.”

Bild: Youtube

”Med det sagt, så har jag inte heller kopierat deras video, utan lagt min egna touch på deras koncept med helt egna texter, filmer och musik”, skriver han till klippet som nu tar nätet med storm.

Hyllas över hela Sverige

Sam har verkligen gjort ett otroligt jobb med texterna och sina musikvideos. Inte konstigt att hans parodi på ”Mello” nu har blivit så pass bejublad!

Bild: Youtube

Jag ska dock inte avslöja för mycket, ni får själva kolla in den här nedanför, men om ni tyckt om bröderna Norbergs tidigare klipp, så kommer ni troligen gilla det här också – även om det är gjort på ett lite annorlunda sätt.

Vilket jobb Sam har lagt ner – och parodin blev ju faktiskt riktigt rolig! Tryck nu på DELA så att klippet får den spridning som det förtjänar!