Sven Melanders nya klockrena passning – till alla ”förståsigpåare” i coronakrisen

Sven Melander har tidigare under coronakrisen riktat både skarp och underhållande kritik mot personer som låtsas – eller försöker – vara experter på något som man inte har en god kunskap om. Till exempel en pandemi.

Nu kommer han med ett nytt, klockrent ”hån”. Genom att utbilda sina följare i makramé – en teknik som han, enligt egen utsago, inte vet ett dyft om.

Klippet gör dessutom dundersuccé på nätet.

Många känner nog mest igen Sven Melander som skådespelare och komiker, men på senare tid har han dessutom blivit en vass tyckare. Via sin Facebook-kanal, som följs av över 170 000 personer, ger han sig gång på gång in i olika samhällsfrågor.

Ny passning till kvällstidningen

Tidigare under coronakrisen har 72-åringen varit kritisk mot att en del människor verkar tro sig veta mer än de riktiga experterna om den hemska pandemin. Han skickade exempelvis en hård passning till Expressens politiska chefredaktör Anna Dahlberg som gav sig på att svara på läsares frågor om coronaviruset.

Bild: Facebook/Sven Melander

Sven replikerade genom att lova sina följare att inom kort utbilda dem i bland annat hjärnkirurgi, renskötsel och makramé för nybörjare – sådant han, enligt egen utsago, inte vet ett dugg om.

De två förstnämnda ämnena har han sedan dess betat av – men i skåningens senaste klipp var det alltså dags för makramé.

Visar sin makramé-kunskap

Det är, för er som inte vet, en teknik då man med snören gör knopar och flätningar i olika mönster. Det var en populär sysselsättning bland sjömän på 1800-talet, enligt Wikipedia.

Bild: Facebook/Sven Melander

I videon, som du kan se nedan, avslöjar Sven att han tagit en snabbkurs i just makramé – och 72-åringen visar också upp resultatet. Som vanligt bjuder han verkligen på sig själv – och jag kan inte sluta le här hemma.

Klippet är inte bara härligt och underhållande – det är också en syrlig passning till alla ”förståsigpåare” i coronakrisen. Det tycker jag är helt klockrent – låt de riktiga experterna sköta det här!

Tycker du också om Sven Melander? Tryck då på dela-knappen här nedanför! Det kommer garanterat att uppskattas!