Att äta choklad kan faktiskt göra underverk med din kropp – här är otroliga hemligheten

Ju äldre vi människor blir, desto äldre blir naturligtvis också de celler våra kroppar består av. Detta sker såklart såväl ut- som invändigt på våra kroppar men det vi noterar är självklart de yttre förändringarna, som brukar visa sig i form av rynkor och lite slappare hud både här och där. Men enligt en studie så kan man mildra åldrandet något – med hjälp av rödvin och mörk choklad, skriver Science Daily.

Här på Humorbibeln har vi tidigare rapporterat om hur rödvin kan hjälpa en att dels gå ned i vikt och dels minska stress. I båda fallen handlar det om en aktiv antioxidant som heter resveratrol som hjälper kroppen på olika sätt. Men nu finns ett tredje användningsområde för denna hjälte-antioxidant.

Behöver inte ha dåligt samvete

Resveratrol är som sagt en antioxidant, som bland annat finns i mörk choklad och rödvin, två godsaker man gärna unnar sig en mörk novemberkväll men på samma gång ger en känsla av att man ”syndar” litegrann. Enligt en studie från 2017 så kan man dock släppa lite på det dåliga samvetet.

Hjälper cellerna att föryngra sig

Resultatet visade nämligen att resveratrol även kan hjälpa cellerna i vår kropp att föryngras.
– När jag såg cellerna föryngras kunde jag inte tro mina ögon. De gamla cellerna såg ut som unga igen. Det var som magi, säger forskaren Eva Latorre, till Science Daily.

Det innebär kort och gott att choklad och rödvin kan hjälpa till med att förhindra rynkor och slapp hud! Det innebär dock – tyvärr – inte att man helt slipper rynkor bara för att man trycker i sig en chokladkaka eller ett glas vin.
– För att nå samma hälsoeffekter som personerna i vår studie behöver du dricka någonstans mellan 100 och 1 000 flaskor om dagen, sa då den ansvarige forskaren Dyck till CBC.

Bildkälla: Public Domains Pictures

Det här låter ju bara för härligt – nu kan man ju alltid säga att man tänker på hälsan när man unnar sig choklad eller rödvin!