Här är världens största korv med bröd – väger över 50 kilo!

Att äta gott är nog det allra bästa som finns! Själv så älskar jag grillat och då blir det oftast en köttbit eller att man kör korv med bröd. Den sistnämnda rätten är en riktig klassiker som aldrig slår fel – och jag skulle nog kunna käka det varje dag!

Släng på rostad lök, senap och ketchup, så är det riktigt svårslaget!

Det finns dock sådana som inte bara äter för njutningens eller mättnadens skull. Nej, det är faktiskt lite av en tävlingsform för somliga.

Det handlar alltså om att kasta i sig, eller att skapa, så mycket mat det bara går. För egen del tycker jag att det låter lite snuskigt, men samtidigt en gnutta fascinerande.

För en tid sedan skrev vi om världens största hamburgare som vägde drygt 800 kilo – och vi har även rapporterat om en pizzeria som utlovade 5 000 kronor till den kund som klarade av att äta upp deras ”monsterpizza”.

Kombinationen mat och tävlande har onekligen blivit en trend på senare år.

Rekordet: 57 kilo

En personlig favorit som dessutom är en riktig klassiker för oss här i Sverige är ju korv med bröd. Det går ofta att handla på olika evenemang och bensinmackar, eller så är det en av de mindre komplicerade rätterna när man står hemma vid grillen.

Men visste du att det en gång tävlats i världens största korv med bröd?

Bild: Caters News Agency

Jodå, rekordet tillhör restaurangen Juicy’s Outlaw Grill och ägaren Brett Enright.

Bild: Caters News Agency

Det var under en festival i Miami 2014 som han satte det ofattbara rekordet – och tillagade en korv med bröd som vägde totalt 125,5 pounds, motsvarade cirka 57 kilo, vilket The Miami Herald var först med att rapportera om.

Bild: Caters News Agency

Själva korven stod för 40 procent av vikten och vägde därmed strax över 20 kilo. Resten bestod av det enorma brödet samt flera olika tillbehör som lök, ketchup och senap.

Bild: Caters News Agency

Efter att Guinness World Records noterat världsrekordet så skars den enorma måltiden upp i små bitar och såldes för 10 kronor styck. Allt man tjänade på den praktfulla skapelsen gick sedan oavkortat till välgörenhetsorganisationen Miami Rescue Mission.

Bild: Caters News Agency

Vill man beställa en sådan här korv med bröd så är det faktiskt möjligt hos Juicy’s Outlaw Grill. Den går då loss på 1 000 dollar, motsvarade strax under 10 000 kronor.

Bild: Caters News Agency

Känner du någon som skulle kunna ge sig på den här otroliga korvmåltiden? Tagga då den kompisen! Eller dela vidare den här artikeln till dina matälskande vänner!