Läkarnas varning: Smeta inte tandkräm på era könsorgan

Läkarnas varning: Smeta inte tandkräm på era könsorgan

Få kroppsdelar är så omtalade och omskrivna som det vi har mellan benen, oavsett kön.
Sedan urminnes tider har snoppen och vaginan fascinerat, lockat och skrämt oss. Genom åren har det, precis som med allt annat, funnits huskurer för att hålla sig frisk och fräsch därnere, men den senaste trenden varnar nu läkare starkt från – den går nämligen ut på att smeta in könsorganet med tandkräm, skriver
New York Post.

På senare tid har det dykt upp flertalet udda hemmaknep för att hålla sin vagina frisk, fräsch – och nu även ”tajt”. Det har rört sig om olika saker man ska stoppa in i vaginan, allt från isglass till persilja har rekommenderats av olika anledningar. Nu har det kommit ytterligare en trend – för både kvinnor och män.

Gnida tandkräm på hela könsorganet

Det är den amerikanska tidningen New York Post som rapporterar om den senaste trenden för underlivet – nämligen att gnida in hela könsorganet med tandkräm. Varför?
För kvinnor ska tandkrämen göra vaginan trängre och för män ska tandkrämen smetas in för att göra ståndet hårdare och mer uthålligt.
Men läkare avråder starkt både kvinnor och män från den här ”mirakelkuren”.

Bildkälla: Shutterstock

”Kan orsaka rejäla skador”

Vanessa Mackay är gynekolog och talesperson för Royal College of Obstetricians and Gynecologists. Hon säger att tandkräm kan vara farligt för underlivet.
– Det är bara en myt att vaginan blir trängre av att smeta in den i tandkräm. Till att börja med är det nog väldigt obehagligt och det kan dessutom orsaka rejäla skador. Det stör den naturliga bakteriefloran vilket kan orsaka svampinfektioner, säger Mackay till New York Post.
Istället råder läkare kvinnor att göra knipövningar om man känner att man vill och behöver.

Riskerar brännsår och blåsor på snoppen

Även män bör tänka en extra gång innan man smetar in paketet i tandkräm, som enligt seglivade myter ska göra att man får ett hårdare stånd som håller längre.
– Det hjälper inte ett dugg mot erektionsproblem eller för tidig utlösning. Oljan och kemikalierna i tandkrämen kommer att irritera den känsliga huden på penis. Faktum är att man riskerat att få brännsår och blåsor på snoppen, säger James O´Loan, brittisk apotekskonsult, till New York Post.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Det är med andra ord ingen idé att lyssna på diverse ”mirakelkurer”, låt naturen ha sin stilla gång istället!
Hjälp nu till att DELA vidare den här viktiga informationen!