Pappan tar på sig 15 tröjor – för att slippa flygbolagets bagageavgift

Jag är inte snål, jag är sparsam”, säger många – och det ligger kanske viss sanning i det.

Alla vi som inte är mångmiljonärer bör vara ekonomiska och tänka efter innan vi slänger pengar runt oss – men somliga är villiga att gå längre än andra för att spara några slantar.

Kolla bara in den här pappan som vägrade betala den extra bagageavgiften som ett flygbolag försökte avkräva honom.

Det var när skotten John Irvine skulle checka in sitt bagage på en flygplats häromdagen som han fick höra att väskan vägde 8 kilo för mycket. Skulle han få ta med den på planet behövde familjen betala en extra avgift.

Det totalvägrade pappan – som bad att få återkomma.

Krångligt i säkerhetskontrollen

För att ta sig runt det hela öppnade han sin väska och tog på sig hela 15 tröjor – allt för att minska väskans vikt, enligt sonen Josh, som filmade påklädningen och lade upp det hela på sociala medier.

Twitter

Det var cirka 30 grader i luften, men det hindrade inte pappa John från att gå tjockare klädd än någonsin tidigare. Han slapp ju betala den extra avgiften – och i klippet kan man höra hur sonen skrattar högt åt sin fars galna lösning.

– Personalen kunde inte hålla sig för skratt, men att komma igenom säkerhetskontrollen var lite kämpigt eftersom de trodde han försökte smuggla något under alla sina kläder, säger Josh enligt sajten 9gag.

Även en kvinna vid namn Natalie har stått för en liknande lösning när flygbolaget krävde en avgift för extra packning. Det kan ni läsa om här.

Jag tycker att det här var både smart och roligt! Det kanske man borde testa själv nästa gång ett girigt flygbolag ska börja krångla? Trycker du också att det här var lite kul? Tryck då på dela-knappen, så att även dina vänner kan få se det här!