Läkarna ryter ifrån: Sluta onanera med el-tandborsten

Nöden har ingen lag, sägs det ju – och visst kan det ligga något i det.

När man är riktigt desperat så kan de flesta knepet plötsligt anses rimliga och tänkbara, men då är konsten att se försöka se klart och agera vettigt.

I somras, när det var som allra varmast, så var det kvinnor som stoppade isglass i sin vagina i svalkande syfte, vilket läkare då starkt avrådde ifrån.

Sedan dess har den här udda ”trenden” bara fortsatt och det har rapporterats om att allt från vitlök till persilja har använts i de nedre regionerna med olika syften.

Knäppt, kan tyckas – men nu kommer nästa varning från läkarhåll.

Stoppa inte el-tandborsten i vaginan

Det är tidningen The Sun som skriver att priset på sexleksaker senaste tiden gått upp – och att kvinnor därför valt att ta till andra hjälpmedel för att kunna njuta på egen hand. Ett av de föremål som ska vara vanligast förekommande i onanisyfte är den elektriska tandborsten.

Den kan alltså göra mer än att rengöra i munnen.

Bild: Public Domain Pictures

Nu är det dock så att experter kliver fram i rampljuset och avråder starkt från det här. Även om det kan tänkas att kosta mer, så råder läkare alla kvinnor att i stället förhålla sig till de vanligare och säkrare vibratorerna som man tryggt och enkelt kan handla på nätet.

”Blir mycket bekymrad”

Gynekologen Anne Henderson menar att en el-tandborste kan orsaka skador i vaginan.

– Dess struktur och form, oavsett vilken del som används, kan potentiellt förstöra eller negativt påverka det ömtåliga området runt och inuti slidan, säger hon, enligt The Sun.

– Den här nya trenden kan leda till skador. Jag blir mycket bekymrad av tanken på att någon använder en el-tandborste till något annat än att rengöra tänderna med, menar Anne Henderson.

Så har du slagits av tanken på att använda en sådan där i onanisyfte, så råder expertisen alltså dig att avstå. Vanliga sexleksaker, eller ens egna händer, kan absolut göra jobbet – men på ett mindre riskfyllt sätt.

Det tycker i alla fall vi låter betydligt härligare!

Tryck nu på dela-knappen för att sprida vidare den här viktiga informationen!