8 saker du garanterat inte visste om Donald Trump

8 saker du garanterat inte visste om Donald Trump

Det är mycket vi inte känner till om personerna som dagligen syns på TV i och tidningarna.

Tidigare har vi listat saker du garanterat inte visste om Stefan Löfven och Jimmie Åkesson, men nu har turen kommit till Donald Trump.

USA:s president väcker alltid starka känslor och är ofta kontroversiell i sina ageranden och uttalanden. Med tanke på hans titel och makt kan det vara intressant att få lite koll på de där sakerna som rätt få vet om den 74-åriga amerikanen.

1. Har ett eget brädspel

Donald Trump har ett eget brädspel som heter ”Trump, The Game”. Det har ett Monopol-liknande upplägg och kom ut 1989, men lanseringen avbröts på grund av dålig försäljning. År 2015 gjorde man dock ett nytt försök.

Bild: Wikipedia

2. Har tidigare försökt bli president

Det blev ett himla liv när Donald Trump berättade att han skulle ställa upp i presidentvalet som han senare vann år 2016. Det var dock, vilket många tror, inte första gången som han gav sig på den enorma utmaningen. Redan år 2000 vann han premiärvalet i Kalifornien för Reformpartiet och utnämnde då Oprah Winfrey till sin medkandidat.

3. Gift sig tre gånger

Familjen Trump är stor. Efter två kraschade äktenskap gifte sig Donald Trump med Melania Knauss (senare Trump) år 2005. Det gör honom till den ende presidenten i USA:s historia som skilt sig två gånger eller fler. Trump har i dag fem barn och åtta barnbarn.

4. Så fixar han sitt speciella hår

Ingen har väl missat Trumps kända frisyr? Den uppnås genom att han låter sitt hår lufttorka och sedan används hårspray efter kamning bakåt (så nu vet du, om du vill testa samma frisyr). Det har spekulerats i att presidenten har peruk, men det är faktiskt hans riktiga hår.

Bild: Wikimedia Commons

5. Fått pris som usel skådespelare

Har du hört talas om den romantiska komedin ”Ghosts can not do it” från 1989? I den spelade Trump sig själv, men trots att mer berömda skådespelare som Anthony Quinn medverkade, så fick filmen usel kritik. Mannen som senare kom att bli USA:s president fick exempelvis pris som sämsta bi-skådespelare.

Han lyckades då betydligt bättre med TV-serien The Apprentice. Det var en dokusåpa (gjordes 15 säsonger) då 16 deltagare tävlade om att få en hög anställning i ett av Trumps företag. Han var själv ansiktet utåt för serien.

6. Har rejäl bacillskräck

Trump har varit i rejält blåsväder i samband med hanteringen av coronakrisen, men i en intervju med Howard Stern avslöjade Trump för några år sedan att han har ordentlig bacillskräck. Han tvättar bland annat händerna många gånger om dagen och dricker helst genom ett sugrör.

7. Var en bråkstake

I sin bästsäljande bok ”The art of the deal” från 1987 berättar Trump att han var bestämd och stundtals aggressiv i ung ålder. I andra klass ska han till och med ha slagit till en av sina lärare, vilket resulterade i en blåtira. Enligt Trump är han inte stolt över incidenten, men menar nu att han i vuxen ålder använder sin hjärna i stället för sina nävar.

Bild: SVG

8. Så mycket pengar har Trump

Som USA:s president tjänar man bra – riktigt bra. Mer exakt 400 000 dollar om året plus en del tillägg. Det är dock småsummor om man ser till Trumps förmögenhet som uppgår till 2,1 miljarder dollar, vilket blir strax över 18 miljarder kronor. Med anledning av sin rikedom har presidenten också skänkt bort stora delar av sin lön från den amerikanska staten.

Så, nu vet du lite mer om USA:s omtalade president!

Vad tycker du om Donald Trump? Ge oss din åsikt i kommentarsfältet eller dela vidare den här intressanta informationen till dina vänner!