Niclas Norlindh: Här är de 10 roligaste skämten om Norrland som jag någonsin hört

Av någon märklig anledning så är det jävligt roligt att skämta om svenskar beroende på var vi kommer ifrån eller bor. Det finns ju ungefär 7 200 olika myter om oss som grundar sig i just geografisk tillhörighet, som det så fint heter.

Stockholmare är förbannat dryga, smålänningar vansinnigt snåla, göteborgare underbart enkla och glada – och norrlänningar märkligt alkade och tillbakadragna.

Man vet ju knappt vad som händer uppe i norr där det känns som att det är 90 mil mellan varje ”stad” (by) och hembränningsapparaterna fortfarande går på högvarv.

Tidigare har jag bjudit på de 10 roligaste skämten jag vet – men nu är det dags att sätta förstoringsglaset på just Norrland. Här är alltså de 10 absolut bästa vitsarna om norrlänningar som jag någonsin stött på!

Förhoppningsvis kan det här bjuda dig på en skrattfylld helg!

10 klockrena skämt om Norrland

Haha! Den här är faktiskt ruskigt bra – personen som kom på den är ett riktigt geni. Jag minns när jag hörde den första gången i ”Den som skrattar förlorar”-studion.

Det var som att man fick en total blackout! Stackars singelkillarna från Storbritannien i Skellefteå, alltså.

Det är jävligt roligt att tänka att en tystlåten, skitsur norrlänning i ett hyreshus bestämmer sig för att lösningen på en grannfejd – det är minsann att sätta ut en arg lapp (fri tolkning) i trapphuset.

Vad fan skulle det lösa? Just i det här fallet får det i alla fall mig att skratta så att hjärtattacken knackar på dörren.

Det här är en RIKTIG klassiker! Varför? Jo, för att den är så jävla bra, så klart! En kåta är ju en traditionell samisk bostad, men i det här skämtet så framstår det som något helt annat.

Det är vidrigt roligt att tänka att samens fru var smällkåt i samband med deras flytt – ett annars vanligtvis ganska osexig projekt.

Ja, vill inte den norrländska gubben bjuda till – då får la frugan ta fram sin ”fusk-lapp”! Ett enkelt, roligt och rappt skämt med lite snuskigt inslag – det har helt enkelt det allra mesta.

Jag minns inte exakt vem som drog det här i ”Den som skrattar förlorar”, men den dåren borde ju fan nästan adlas!

Åh herrejävlar, det blir knappast bättre än så här! Fram med defibrillatorn! Det finns ju en myt om att man gängar runt lite hejvilt uppe i norr – och att eventuella släktband inte är hela världen.

För en tid sedan kom det dessutom fram att nästan alla från Västerbotten är släkt med varandra, så man kan nästan säga att det finns en vetenskaplig grund bakom det här briljanta skämtet. Det gör ju inte direkt saken sämre!

”Det fullkomligt svartnade”

När ”Lillen” drog den här, så var det som att hjärnan sparkade bakut. Det fullkomligt svartnade. Total kortslutning. Fy fasen, vilket jäkla pangskämt!

För den som inte vet det, så är Erik Niva en välkänd sportjournalist från Malmberget. Om man säger ”Är det knivar?” på småländska, så blir det tamejfan EXAKT som att man säger hans namn. Jag har bara ett enda ord – WOW!

Ytterligare en tidlös klassiker – men satan vad vass den här är. Jag skrattar lika gott varje gång den kommer på tal. Det är också gränslöst roligt att tänka sig att fågelinfluensan utvecklades enbart på grund av att en liten and nös uppe i Norrland. Fullt logiskt – eller hur?

Den här drog Glenn Hysén för mig och Jonatan – och det var ju så att man höll på att trilla av stolen! Tro fan att en gubbe vid namn Pekka är en vass guide – det säger ju sig självt! Den här typen av enkla skämt, som knappt kräver att man använder en enda hjärncell, är så jäkla underbara!

Det sägs ju att gatorna i Singapore är så rena att man nästan kan operera på dem, men fan vet om det inte är ännu fräschare uppe i Jokkmokk. Så måste det rentav vara – de kan ju det här med renhållning!

Det här skämtet är så vansinnigt dumt, men ändå briljant, att man blir helt snurrig i bollen!

Av alla skämt vi någonsin haft med i ”Den som skrattar förlorar” så är det här ett av mina absoluta favoriter. Dialekt, en svår premiss – och en bastant portion snusk på det. Herrejävlar, det blir knappast roligare än så här.

En del kanske tycker att det är lite väl perverst – och visst, det kan man ju få tycka. I synnerhet om man är trist och humorlös. Nej, ibland behöver man en sådan här höjdare för att vakna till på allvar!

Hoppas nu att ni tyckte de här Norrland-skämten var lika roliga som jag anser dem vara! Det är så att man sitter garvar bakom datorskärmen bara av att skriva ner dårskapen!

Här nedan kan ni förresten kolla in vårt senaste avsnitt av ”Den som skrattar förlorar” – med vår älskade favoritgäst! Mycket nöje!

Tyckte du att det här var roligt? Tryck då gärna på DELA-knappen för att sprida skrattet vidare till dina vänner med lika usel humor!