Domstolen slår fast: Bakfylla är en sjukdom

Låt oss vara ärliga – nästan alla av oss har någon gång vaknat upp med huvudvärk, illamående och en muntorrhet som kan liknas vid en öken.

I många fall beror det på bakfylla. Det blev helt enkelt några glas för mycket kvällen innan, men det händer även den bästa – och det är inget att skämmas över. Det kan dock komma en och annan smärtsam passning från ens partner eller omgivning när man ligger där och tycker synd om sig själv.

”Du har bara dig själv att skylla”, brukar det heta – och visst, så är det.

Nu finns dock något man kan trycka upp i deras ansikten. En tysk domstol har nämligen slagit fast att bakfylla kan klassas som en sjukdom, skriver Ladbible. Med andra ord räknas man, enligt dem, inte längre bara som bakis efter några glas kvällen innan, utan också som en sjukling.

Företag stod för falska påståenden

Det får i alla fall mig att känna mig lite bättre!

”Usch! Du är bakfull”, får man kanske höra.

”Nej, jag är faktiskt sjuk”, är det då bara att svara.

Bild: Pexels

Domstolens beslut kom efter att ett företag som sålde en ”anti-bakfylla-dryck” hamnade i rätten i Frankfurt då man anklagats för falska påståenden angående hälsoeffekterna hos deras drycker, tillskott och pulver.

Det fastslogs då, rent juridiskt, att definitionen av sjukdom är ”även små eller tillfälliga störningar i kroppens normala aktivitet eller tillstånd”.

Domstolen kom fram till att företag som säljer mat- eller dryckesprodukter inte får hävda att varorna botar bakfyllerelaterade symtom som trötthet, illamående eller huvudvärk.

Bild: Max Pixel

Domstolen skriver i sitt beslut:

En livsmedelsprodukt får inte tillskrivas egenskaper vad gäller att förhindra, behandla eller bota en mänsklig sjukdom, eller ge intryck av sådan information”.

Så känner du dig riktigt bakfull framöver och får höra det från alla håll och kanter, hävda då i stället att du är sjuk, så ska du nog få betydligt mer medlidande. Du har ju faktiskt ett riktigt domstolsbeslut som står bakom dig!

Bild: Pexels

Underbart att höra för alla oss som gillar att ta ett glas eller två! Tryck nu på dela-knappen för att sprida den här viktiga nyheten vidare till dina vänner!