Dottern blir rasande – när mamman steker bacon i hennes kök

En av de hetaste livsstilstrenderna i världen just nu är att vara vegan. Det handlar om att man helt avstår från animaliska produkter – och att bestämma vad man vill äta och dricka är givetvis upp till var och en.

Frågan är dock vilka krav man kan ställa på sin omgivning. Ska de anpassa sig, eller får man själv vara den som lägger manken till? Kanske kan båda sidor hjälpas åt – men om det är något som är säkert, så är det att sådana här frågor väcker starka känslor.

Så blev det även när en australisk vegan kritiserade sin egen mamma på nätet.

Gick till attack – på Facebook

Ja, en vegan har nu lyckats skapa debatt bland tusentals på nätet efter att hon upptäckte att hennes egen mamma stekte bacon i hennes kök. Det här väckte enorm ilska – och i ett Facebookinlägg gick kvinnan till hård attack mot sin förälder.

”Mamma bor över hos mig och steker just nu bacon i mitt kök. Jag känner mig så himla arg och upprörd. Skicka gärna er kärlek och sympatier”, skrev veganen, enligt The Mirror.

Foto: Public Domain Pictures

Den ilskna reaktionen skapade i sin tur hätsk debatt. Somliga menade att mamman agerade respektlöst gentemot sin dotter medan andra tyckte att kvinnan betedde sig barnsligt som inte tog den här diskussionen ”öga mot öga” med sin mor.

”Det är ditt hem. Be din mamma att sluta göra sådant som strider mot dina värderingar”, kommenterade en person, enligt Daily Mail.

”Du är vuxen och behöver själv sätta gränserna”, menade en annan.

”Ha en diskussion med henne och gå sedan vidare. Det är inte värt att bli upprörd över en sådan där sak”, tyckte en tredje.

Diskussionen väcker känslor

”Vad ska din mamma äta – och hur ska hon tillaga det?” undrade en fjärde lite syrligt.

Det är okänt huruvida kvinnan bakom inlägget konfronterade sin mamma över att hon stekte bacon i ett veganskt hushåll, men det råder ingen tvekan om att den här typen av diskussioner väcker känslor, reaktioner och åsikter.

Det här är en genrebild som inte har med den här specifika nyheten att göra. Foto: Wikimedia Commons

Vi har tidigare skrivit om att en vegan stämde sina grannar för att de grillade för mycket – och reaktionerna blev bland annat att det startades ett evenemang med syfte att anordna en grillfest på gatan utanför den ilskna kvinnans hem.

Veganen bakom bacon-inlägget verkade ju inte vara inne på att ta till juridiska knep för att få stopp på sin mor – men vem vet, så kanske det blir nästa gång hennes föräldrar kommer på besök.

Vad tänker du om det här? Ge oss gärna din åsikt i kommentarsfältet, eller dela vidare artikeln till dina vänner för att undersöka vad de tycker!