Fallfärdiga rucklet kräver gigantisk renovering – men mäklarens brutalt ärliga ord gör nu torpet till en succé

Mäklare har en otrolig förmåga att vända och vrida på ord och formuleringar för att få en bostad att låta extra attraktiv. Många gånger är syftet att försköna beskrivningen en aning för tilltänkta köpare – men Fastighetsbyråns Carl Gustén gör i stället tvärtom.

Hans extremt ärliga annons om ett fallfärdigt torp i Dalarna gör nu dundersuccé på nätet.

– Jag valde att formulera mig på ett tydligt men brutalt ärligt sätt med humoristiska inslag, säger han till Leva & Bo.

Bild: Fastighetsbyrån/Carl Gustén

Det är inte alltid lätt att ta till sig mäklares stiliga formuleringar. Deras mål är att få bostaden att låta så attraktiv som möjligt – och det vet alla om. Det finns dock annonser som inte lovar något speciellt, utan då man i stället gjort en kul grej av att objektet behöver mycket kärlek för att bli beboligt.

Arga Snickarens kunskapsnivå?

Så blev det också när Fastighetsbyråns Carl Gustén fick uppdraget att sälja ett nära på fallfärdigt torp i Dalarna.

Bild: Fastighetsbyrån/Carl Gustén

”Välkommen till detta glömda och gömda torp. Inställda sommarplaner pga covid-19? Kunskapsnivå likvärd arga snickaren eller snygg-Matte från Bygglov? Bättre än så här blir det inte för dig!”, står i den helt underbara och befriande annonsen.

Bild: Fastighetsbyrån/Carl Gustén

Reaktionerna har varit enorma – och hyllande. Många roas av de udda beskrivningarna.

– Tanken var att formulera mig på ett sätt som sticker ut från mängden, få folk att skratta, sprida annonsen och på så sätt få uppmärksamheten och marknadsföringen som krävs för något mer ”speciella” objekt, säger Carl Gustén.

Bild: Fastighetsbyrån/Carl Gustén

Den spekulant som tänker sig att bara lägga nytt golv och sätta upp lite fräscha tapeter ska inte ens komma och titta på torpet, menar mäklaren.

Bild: Fastighetsbyrån/Carl Gustén

Det behövs betydligt mer jobb än så.

– Jag valde att formulera mig på ett tydligt men brutalt ärligt sätt med humoristiska inslag så man verkligen förstår att det är ”det tunga artilleriet” som lär fram här, säger mäklaren.

Bild: Fastighetsbyrån/Carl Gustén

Det är renovering från golv till tak som behövs – minst sagt.

– Så kan man lätt uttrycka sig! Här krävs det en otroligt stor insats och tid kommer det att ta. Men för rätt köpare kommer detta bli ett fantastiskt sommarställe så jag hoppas verkligen den rätte dyker upp inom kort.

Bild: Fastighetsbyrån/Carl Gustén

Torpet är byggt någon gång i slutet av 1800-talet, men sedan många år tillbaka har det fått stå och sakta men säkert förfalla. Väggar, golv och tak är trasigt på flera håll.

Bild: Fastighetsbyrån/Carl Gustén

Ladan som hör till gården saknar till och med en hel vägg – och en detalj i annonsen som får många att skratta är mäklarens beskrivning av byggnaden som ”bra ventilerad”.

Oväntat stort intresse

Torpet, som har fem rum, är på ungefär 90 kvadratmeter och den tillhörande trädgården på 4 341 kvadratmeter. Priset för det fallfärdiga, men upprustningsbara, rucklet är 200 000 kr.

Det verkar dessutom som att det ska gå att sälja.

– Det seriösa intresset är mycket större än vad jag väntat mig. Ärligt talat så gillar jag huset så pass mycket att jag önskar jag förklarade mig själv i annonsen. Huset har otroligt mycket charm och historia, säger Carl Gustén.

Underbart med en mäklare som säger precis som det är – och inte förskönar sanningen! Tryck nu på dela-knappen om du håller med!