GE MIG: Nu kommer chokladbollar med nötcréme – en dröm för alla fikaälskare

Att fika är bland det svenskaste som finns. Det är till och med så svenskt att det inte finns ett ord för det på andra språk och träffar man någon utomlands brukar det ta en stund att förklara exakt vad det innebär.

Vi svenskar fikar gärna flera gånger om dagen, oavsett om vi jobbar, är lediga, är unga, gamla eller någonstans där mitt emellan.

En fika består oftast av en kopp kaffe och något sött, chokladbollar är exempel på ett klassiskt fikatillbehör. Nöt-cremé är ett annat exempel.

Nu slår de två klassikerna sina utsökta huvuden ihop och släpper inte mindre än två mumsiga fikatillbehör!

Att få luta sig tillbaka, ta en kopp kaffe och tugga i sig något sött till är för många av oss höjdpunkten på dagen. Man får släppa alla måsten för en stund och bara njuta. Snart kan man dessutom njuta av chokladbollar och nötcréme i en och samma munsbit.

”Bästa av våra världar möts”

Det är företagen Delicato, som ligger bakom vår klassiska chokladboll, och Nöt-Créme, som samarbetar och har tagit fram två nya produkter till fikabordet.

Den ena är en kondisbit som är fylld med nötcréme och den andra en chokladpralin med smak av den klassiska delicatobollen.

– Det bästa av våra världar möts. Kondisbiten med härligt krämig Nöt-Crème är en dröm för både fika- och godisälskaren, säger Nadja Radwan, på Delicato enligt Expressen.

Pralinen med delicatosmak finns bland lösviktsgodiset på Hemmakväll redan nu. Från och med vecka 38 hittar man även kondisbiten med nötcréme i fikahyllan i butik.

Bildkälla: Nötcréme/Facebook

Vilken ren och skär dröm att ha till fikat!

Tryck nu på DELA-knappen så dina fikaälskande vänner också får se detta!