Greta Thunbergs fräcka snopp-hån – som får manliga klimatförnekare att gå i taket

Greta Thunberg är idag en av världens mest kända svenskar. Den unga klimatkämpen, som fortfarande bara är 18 år gammal, har talat inför världsledare, varit nominerad till Nobels fredspris och blivit utsedd till Person of the year av ansedda tidningen Time Magazine.

Som ung kvinna är det allt annat än enkelt att ta stor plats i en såpass viktig debatt som den om klimatet, men Greta Thunberg har hanterat mycket av kritiken och hånen med en klackspark.

Greta Thunberg har blivit ”snorunge” av presidenter och fått dockor uppkallade efter sig, för att nämna några saker. Men Greta är kvick i tanken, och har ofta gett svar på tal.

Greta är heller inte sen med att dela ut en känga eller två till sina motståndare, vilket hon gjorde under torsdagen när hon skickade en riktigt fräck passning till alla män som inte tror på klimathotet.

Tidigare i veckan publicerade många internationella medier, däribland Sky News, nyheten om att mäns penisar krymper och på sikt kan hota människans fortplantning till följd av giftiga utsläpp.

Mindre och mindre snoppar

Bakom forskningen ligger Shanna Swan, professor i miljömedicin vid Mount Sinai-sjukhuset i New York, som förklarar problematiken i en ny bok.

Det är de kemiska föroreningarna ftalater som hotar det manliga könsorganet. Ftalater används bland annat vid tillverkning av plast för att göra den mjuk.

Ftalater påverkar det endokrina systemet i människokroppen vilket i sin tur reducerar penisstorleken och spermieproduktionen. Enligt Shanna Swan föds bebisar med allt mindre penisar än tidigare.

Bildkälla: Shutterstock

50 procent färre spermier

Forskare har kunnat göra samma observationer på råttor, och enligt tidigare studier som omfattade över 45 000 friska män har spermienivåerna sjunkit med över 50 procent hos män i västvärlden de senaste fyra årtiondena.

”Den moderna världen hotar spermieproduktionen och förändrar fortplantnings-utvecklingen för den mänskliga rasen” skriver Swan i boken enligt Sky News.

”Ses vid nästa klimatstrejk”

Nyheten satte sannolikt skräck i många män som hävdar att utsläpp inte är något att bry sig om.

Något som Greta tog tillvara på med ett smart meddelande. På det sociala mediet Twitter länkade Greta till Sky News-artikeln och skrev:

”Vi ses vid nästa klimatstrejk”

Det återstår att se hur många skraja män som dyker upp vid nästa demonstration.

Om inte annat så fick Greta Thunberg in en välriktad känga mot alla manliga klimatförnekare.

Tryck nu på DELA-knappen så att alla dina vänner också får läsa det här idag!