Ilsken vegan stämde sina grannar för att de älskar att grilla – här är domstolens klockrena besked

Grannfejder är otroligt tråkiga. Ibland handlar de om allvarliga saker, ibland om rena bagateller. Bråket mellan två hushåll på en gata i västra Australien får vi nog ändå säga tillhör det sistnämnda.

Den ilskna veganen Cilla Carden stämde nämligen för en tid sedan sina grannar – för att de tyckte om att grilla. Lukten av kött och fisk som tog sig in på hennes tomt blev så pass störande att hon försökte ta rättsväsendet till hjälp.

Domen blev dock inte alls vad hon hade hoppats på.

Massören Cilla Carden gör allt hon kan för att förhålla sig till sin veganska livsstil. För en tid sedan stämde hon sina grannar för att hon inte klarade av att de grillade så ofta, vilket vi tidigare har skrivit om.

Polisen manade till lugn

Fallet fick enorm uppmärksamhet och som en kontring planerades en stor grillfest intill hennes hus – som över 2 300 personer då anmälde sitt intresserade till.

Bild: Shutterstock

Den blev dock aldrig av – bland annat för att polisen manade till lugn.

Cilla Carden har upprepade gånger hävdat att hennes grannar medvetet placerat sin grill på ett sådant sätt att röken letar sig över till hennes egen bakgård – som hon då helt enkelt inte kan befinna sig på.

– Jag kan inte vistas på min tomt, har hon sagt.

Tvisten har pågått ända sedan 2018, men än så länge har veganen inte fått till något vidare genombrott. En anledning tros vara att det är otroligt svårt att bevisa att någon annan grillar – på sin egen tomt – med ont uppsåt.

Domarens egna ord om fallet

När man i Supreme Court i västra Australien nu senast avslog hennes stämningsförsök så framkom det att Carden bifogat hela 400 stycken A4-sidor för att motivera sin sak.

Bild: Youtube

”Volymen material som hon producerat tyder på att det här fallet har blivit överväldigande”, sa domaren Peter Quinlan, enligt BBC. Han poängterade därtill att grannarna, av allt att döma, inte gjort något fel, rapporterar Nine News Perth.

Carden, som var missnöjd med rättens beslut, menade då att hon skulle se över att ta det hela vidare. Någon fortsättning i fallet har dock ännu inte nått allmänhetens ljus. Med tanke på den mediala storm som ärendet skapade får vi anta att det tyder på att veganen gett upp tankarna på att stämma sina grillande grannar.

Vad tycker du om det här? Ska man få grilla hur mycket man vill, eller måste man ta hänsyn till sina grannar? Delge gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook, eller dela vidare den här artikeln till dina grillälskande vänner!