Ny forskning: Kvinnor förlorar 3 timmar sömn varje natt – på grund av sina män

Nu när värmen kopplat ett järngrepp om Sverige och Europa, så är det många som kämpar med att kunna sova gott. För en hel del människor blir det svettiga, frustrerande och sömnlösa nätter – och sådant kan ju driva vem som helst till vansinne.

Extra knepigt kan det bli om man sover tillsammans med en partner – och det gör ju väldigt många. Speciellt kvinnor kan då lida av att ha en man intill sig om nätterna, enligt en färsk studie.

Det är en undersökning i vilken man studerat hela 2 000 brittiska par. Den genomfördes av företaget Bensons for Beds och man kom fram till att kvinnor går miste om hela 3 timmars sömn per natt – främst på grund av sina män.

Shutterstock

Det kan också översättas till drygt 1 050 timmar per år, eller 45 hela dygn av sömnlöshet.

Snarkningar ett vanligt problem

En av tre kvinnor i studien medgav att de vaknade minst en gång per natt. Det kan jämföras med att endast två av tio män gav samma svar. Samtidigt hävdade hälften av kvinnorna i studien att de känner ”konstant sömnbrist”.

Forskarna fick varierade förklaringar när man frågade kvinnorna om anledningarna till att de inte fick nog med sömn, men en av fyra menade att det berodde på att deras partner snarkar.

Shutterstock

Helen Nunn, från Bensons for Beds, säger enligt Ladbible:

– Sömn, eller brist på sömn, kan påverka mycket i ditt dagliga liv. Det är oroande att den här studien visar att så många kvinnor får mindre sömn och känner sig tröttare än sina manliga partners.

För en tid sedan skrev vi om en ny pryl som ska kunna minska snarkningar. Vi har även rapporterat om en kudde som också uppges lösa det här bekymret. Så om det är just snarkningar som är problemet, då finns det trots allt eventuella lösningar!

Shutterstock

Snälla, tryck på DELA för att sprida den här viktiga nyheten!