Sven Melanders stenhårda känga – till våra svenska storbanker: ”Är ju vi skattebetalare som…”

Sven Melander är för de allra flesta svenskar känd som en underbar skådespelare och klockren komiker, som underhållit oss i flera årtionden.

Men på senare år har Sven Melander även gett sig in i samhällsdebatten – där han tycker till om allt möjligt, något vi på Humorbibeln rapporterat om tidigare.

Till exempel har Melander skickat några välriktade kängor till ”experterna” som hanterar coronakrisen men också till de svenskar som trotsar viruset och åker på semester trots restriktionerna.

Sven Melander är ärlig, tydlig och rak i sina åsikter, vilket har gett honom en stor följarskara på nätet. Bara på sin Facebooksida har han över 185 000 följare.

Nu är Sven förbannad igen, men inte på coronaviruset utan på våra svenska storbanker.

Sven Melander har på senare år blivit en sund och saklig röst i samhällsdebatten, där han ofta lyfter samhällsproblem ur ett medborgarperspektiv.

”Brott av helt annan magnitud”

I ett klipp som publicerades under tisdagen riktar 72-årige Melander en sylvass känga mot våra svenska storbanker – för att de underlättar penningtvätt.

Bildkälla: Facebook

Enligt Sven så pratas det mycket om klaner, kriminella gäng och organiserad brottslighet – men för lite om de riktiga skurkarna.

”Det är väldigt, väldigt tyst när det gäller brottslighet av en helt annan magnitud, de svenska bankernas deltagande i den internationella penningtvätten.

Här handlar det om hundratusentals miljoner. När det gäller penningtvätt så kommer dessa pengar nästan uteslutande ifrån vapenaffärer, pornografi, narkotika, människohandel eller stöld av allmänna medel.

Det är brottslighet som drabbar enskilda människor, människor som blir av med sina liv. När det gäller den här brottsligheten så blir det lite tidningsrubriker: nu har den eller den banken tvättat 600 miljarder någonstans.

Så blir det lite liv där, kanske nån avgår, men de får då ett avgångsvederlag i mångmiljonklassen” säger Melander i klippet.

Bildkälla: Facebook

”Vi skattebetalare som betalar”

Melander menar att det är bankerna man borde gå efter, och både regeringen och pressen får sig en avhyvling.

”Bankernas brottslighet får ju svenska klaner och gäng att framstå som enkla snattare på Ica i Hedemora. Men vi ser det inte, och därför reagerar vi inte.

Men det hade ju varit klädsamt om regeringen eller pressen hade ställt oerhörda krav på att bankerna slutar delta. Dessutom, om banken förlorar pengar på det hela så är det vi skattebetalare som får betala” säger Melander i klippet.

Bildkälla: Shutterstock

Här kan du se hela klippet.

I jämförelse framstår de som snattare på ICA.

Gepostet von Sven Melander am Dienstag, 20. Oktober 2020

Klippet har snabbt blivit väldigt uppskattat och har över 3 800 gilla-markeringar.

Vad tänker du om Sven Melander? Har han rätt eller fel? Dela nu vidare artikeln för att berätta vad du tycker!