VILL HA: Här är årets glögg – med smak av drömmig passionsfrukt

Trots att den där riktiga höstkylan inte slagit rot i vårt avlånga land ännu så är det trots allt nästan mitten av september.

Det börjar med andra ord att närma sig årets mysigaste högtid – nämligen jul.

En av våra starkaste traditioner här uppe i norra Europa är glöggen.

De senaste åren har väntan på årets Blossa-glögg varit en av höstens stora snackisar och nu har de äntligen släppt årets smak – som har namnet Aloha.

Sedan 2003 har Blossa skänkt julglädje och höjt mysfaktorn med sina nya glögg-smaker inför varje vinter. Tidigare år har Blossa inspirerats av den nordiska vintern och haft smaker som vi svenskar förknippar med julen. Men i år har Blossa färdats långt från Sverige för att hitta inspiration.

”Vackra sandstränder och höga palmer”

År 2019 års glögg är nämligen inspirerad av ö-gruppen Hawaii, närmare bestämt ön Oahu.

”I år har Blossa färdats långväga för att hitta inspiration i ett tropiskt landskap bestående av frodiga berg, vackra sandstränder och höga palmer. I mitten av Stilla havet, bland ett knippe vulkanöar fann Blossa destinationen som inspirerade till årets smak – Hawaii. Årets glögg har smak av passionsfrukt och hibiskusblomma som avslutas med subtila toner av kaffe och kokos,” skriver Blossa på sin hemsida.

Släpps redan imorgon

Precis som tidigare år har flaskan fått en ny design inspirerad av dess innehåll. Korken är inspirerad av kokosnötter och flaskans färg kommer från hibiskusblomman.

Bildkälla: Blossa

Trots att det är några månader kvar till jul så kommer flaskan att vara till salu från och med imorgon, onsdag den 11 september.

”Fruktig och frisk”

– I Blossa 19 Aloha ger passionsfrukt en tropisk sötma och som balanseras av hibiskusblommans fruktiga syra. De lätta tonerna av kaffe och kokos smälter nästintill samman och ger glöggen en spännande twist. I sin helhet är glöggen fruktig och frisk och gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, i ett pressmeddelande.

Bildkälla: Blossa

Vilken mysig jul det kommer att bli med den här härliga glöggen!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner får se den här underbara nyheten genast!