Illusionen som fascinerar tusentals: Lyckas du hitta 3 personer i bilden?

Illusionen som fascinerar tusentals: Lyckas du hitta 3 personer i bilden?

Synvillor, optiska illusioner och sådant där har alltid fascinerat människan. Från urminnes tider till i dag har man lyckats framställa skapelser som testar ögat – och det är alltid spännande att se om man lyckas klura ut vad det är som försiggår framför en.

Att utmana sig själv på olika sätt är bra för båda vår tävlingsinstinkt och ger dessutom en ofta välbehövlig paus i vardagen. Om det är från semester i soffan eller jobb på arbetsplatsen spelar inte så stor roll – ny form av stimulans är alltid nödvändig och nyttig.

 

Genom åren har vi fått se massvis av roliga exempel på hur man med olika kluringar kan testa hjärnan, sin logiska förmåga eller utmana sig själv på olika sätt. Det har handlat om allt från att hitta svarta prickar i en lurig bild till att bedöma vilket kärlekspar som sticker ut ur mängden.

Den här bilden (nedan) är dock något av det mest fascinerande som jag stött på i den här kategorin. Det handlar om att försöka hitta 3 människor i fotot. Lyckas du?

Med all sannolikhet har du i alla fall sett de 2 personerna som står jämte varandra vid vattnet i bildens nedre högerkant.

Men det är, utan tvekan, den tredje människan som är svårast att hitta! Ta nu en extra titt, fokusera och tänk efter.

Hjälp på traven

I nästa bild kommer svaret, så gör det nu inte för enkelt för dig. Ett tips kan dock vara att studera grenarna i bildens överkant.

Det kan nog vara en liten hjälp på traven!

Det är alltså en bebis som bilden ”döljer” och som utgör den tredje människan i bilden!

Jag ska ärligt erkänna att jag inte klarade av det här trots att jag satt i flera minuter. När jag kollat runt på nätet så står det på flera ställen att omkring 1 av 10 personer som ger sig på den här illusionen klarar den.

Huruvida det stämmer eller inte är ju svårt att säga exakt, men jag tycker ändå det är en tydlig indikation på att det här är riktigt tufft! Jag visade den för flera kollegor och det var ingen som hittade bebisen innan jag gav väldigt tydliga ledtrådar.

Men nu när man vet – och har sett – svaret är det dock oerhört frustrerande att man inte klarade det från första början!

Tryck nu på dela-knappen om du klarade utmaningen, eller vill skicka lite hjärngympa vidare till dina vänner!