Nunnorna släpper loss till musiken – nu hyllas härliga klippet över hela världen

När man ser nunnor så går tankarna lite fördomsfullt till oerhört religiösa kvinnor som lever ett lite instängt liv. Hela deras liv kretsar kring deras starka tro, får man lätt för sig – och för oss som lever ett enkelt Svensson-liv är det lätt att slås av tanken att nunnorna inte verkar ha den mest händelserika tillvaron.

Det systerskap som de är kända för har lite av en myt kring sig om att hålla fast hårt vid det gamla och traditionella. Man vill inte gärna släppa in nya och kreativa influenser, utan är helt tillgivna sin strikta livsstil med bestämda rutiner och traditioner.

Det är därför lätt att lite slarvigt tro att nunnor aldrig får utlopp för starka känslor eller spontana glädjeyttringar, men kvinnorna i det här klippet (nedan) gör vad de kan för att krossa den fördomen.

För en tid sedan skrev vi om 12 nunnor som bjöd världen på en otrolig dansuppvisning – och den artikeln uppskattades av er läsare. Därför har vi nu letat upp ett nytt klipp som får en att le med hela ansiktet.

Hyllas världen över

Även nu är det just nunnor som bryter den lite fördomsfulla bilden av att de endast lever stillsamma och instängda liv. Det hela äger rum på ett torg i den polska staden Krakow när en artist uppträder på en scen.

Facebook/Isaac Vissers

Mitt i publikhavet står en stor grupp nunnor och när musiken dunkar igång (ja, här snackar vi allt moderna, högljudda grejer) så är kvinnorna inte sena med att dansa loss till rytmen.

Det här är inte musik som lockar mig alls och jag hade nog inte kunnat leva upp som de här nunnorna gör, men att se deras glädje och oväntade ”diggande” till musiken får en verkligen att må bra! Därför är detta helt underbart!

Håll exempelvis ett öga på kvinnan i vitt. Hon kör så det bara ryker!

Genuin glädje

En del hävdar att musiken är tillagd i efterhand, men jag vet inte om jag tycker det spelar så stor roll. Nunnornas glädje till musiken som spelas från scenen är i alla fall helt genuin!

Kolla nu in klippet som redan fått miljontals människor att jubla! De här kvinnorna hyllas nu över hela världen!

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fisaac.fisherman%2Fvideos%2F10218266371237697%2F&show_text=0&width=560″ /]

Var inte blyg nu, DELA om du fick ett leende av detta klippet!