Sven Melanders briljanta passning – till påstådda ”experterna” i coronakrisen

För den breda publiken är han mest känd som komiker och skådespelare, men under de senaste åren har Sven Melander dessutom blivit en återkommande röst i samhällsdebatten.

Via sin populära Facebook-kanal tycker den 72-årige skåningen till om olika ämnen. Nu är han – åter igen – irriterad på alla låtsas-experter i coronakrisen.

I ett nytt klipp skickar han en syrlig passning till alla som tycker hejvilt om sådant de inte vet så mycket om – till exempel en pandemi.

Melander replikerar nu genom att utbilda sina följare i tyska hjälpverb – något han, enligt egen utsago, inte alls är lämpad för.

Melanders nya passning

Tidigare under coronakrisen har Sven Melander återkommande varit kritisk mot personer som ger sig på att ha åsikter om hur vi ska hantera coronakrisen – trots att de inte besitter en grundläggande kunskap om pandemier.

Bild: Wikipedia

Han har exempelvis skickat en hård passning till Expressens politiska chefredaktör Anna Dahlberg efter att hon gav sig på att svara på oroliga läsares frågor om det hemska viruset.

Den 72-årige skåningen har replikerat genom att utbilda sina följare i hjärnkirurgi, renskötsel och makramé för nybörjare. Ämnen som han, enligt egen utsago, inte vet ett dyft om. Nu har det dessutom blivit dags för sista delen i Melanders fyrfaldiga kontring – tyska hjälpverb.

Bild: Facebook

Det är, vilket säkerligen en del av er redan vet, inga enkla ekvationer att få ihop. Orden ska dels användas på rätt sätt, dels placeras korrekt i meningarna. Det är inget man lär sig på en kafferast direkt – men Melander ger det hela ett försök.

Fått tusentals reaktioner

Allt som en stenhård replik mot alla så kallade ’experter’ i coronakrisen. Han har tidigare uppmanat svenskarna att låta Anders Tegnell och andra välutbildade personer ta hand om det här – och betonat att vi andra ska hålla oss undan och bara lyda råden.

Melanders klipp om tyska hjälpverb, som fått över 10 000 reaktioner, är både underhållande och utbildande. Han skänker verkligen sina många följare glädje i de här tuffa tiderna – och det måste man bara applådera.

– När man då sysslar med modala hjälpverk, tyska modala hjälpverb, så är det väldigt viktigt att man tvättar händerna. Och för att man ska göra det på det absolut bästa sättet, så ska man tvätta dem i floden Rhen, säger Melander bland annat.

Bild: Facebook

Jag kan dessutom tycka att den populäre skåningen har en poäng med sitt budskap om att man inte ska lägga sig i sådant man inte vet så mycket om.

Kolla nu själv in hans klockrena video om tyska hjälpverb!

Sven Melander är ju bara för härlig!

Det är tydligt att han tycker att vi ska låta de riktiga experterna sköta det här med coronaviruset – och att förståsigpåare ska hålla sig undan. Håller du med? Tryck då på dela-knappen här nedanför!