Svenska Jonna besegrar svenska kylan med iskalla bad – men titta nu när hon kliver upp ur vattnet

Svenska Jonna besegrar svenska kylan med iskalla bad – men titta nu när hon kliver upp ur vattnet

Väder och vind är alltid en het potatis i Sverige. I somras tyckte de flesta att det var alldeles för varmt, men nu när vintern bitit sig fast över stora delar av landet, så anser i stället många att det är för kallt.

Själv försöker jag se det hela med positiva ögon och jag tycker att det finns något charmigt med årstiderna. Temperaturer, regn, vind och snö kan man ju faktiskt inte påverka, så det gäller att lära sig hantera de olika väderlekarna.

En person som verkligen omfamnar den ruggiga kylan är Jonna Jinton. Hon har tidigare gjort succé på nätet genom att bland annat driva med den svenska våren och trotsa den iskalla vintern.

Nu har 29-åring slagit till igen med ett nytt inspirerande klipp!

Det har nu gått över nio år sedan den välkända bloggerskan, konstnären och Youtube-stjärnan Jonna Jinton flyttade från Göteborg till lilla Grundtjärn utanför Örnsköldsvik.

Där har hon länge levt tämligen isolerat för att på heltid och ostört kunna ägna sig åt det hon brinner för allra mest – att skapa.

– Naturen är för mig det viktigaste jag har. Det är därifrån jag får all inspiration, sa Jonna till Expressen 2018.

Youtube

Den kreativa och påhittiga 29-åringen skapar återkommande videoklipp om livet uppe i norr – och hon får många gånger miljontals visningar på sina både inspirerande och stundtals lite roliga filmer.

Badar i iskallt vatten

Förrförra hösten släppte Jonna ett klipp i vilket hon trotsar den svenska kylan genom iskalla och regelbundna bad i en närliggande sjö.

Anledningen var att hon ville utmana sig själv och känna sig mer kraftfull – och för en tid sedan slog den starka kvinnan till igen.

Youtube

I det nyare klippet, som efter drygt en vecka hade över 250 000 visningar, så filmar Jonna sig själv när hon kliver ner i en isvak.

Det är stillsamt och lugnt, men man kan nästan känna kylan som ligger i luften. Det är en vacker och rofylld omgivning och utan vidare kamp eller gester tar sig 29-åringen ner i det iskalla vattnet.

Youtube

Hon låter även ansiktet doppas och en annan hade sannolikt slängt sig upp för att värmas – men Jonna gör det oerhört metodiskt och behåller lugnet.

När hon kliver upp förväntar man sig ändå att den kyliga upplevelsen ska vara över, men i slutet märker man verkligen vilken självkontroll och styrka den här kvinnan besitter.

Jonna Jinton
Youtube

Se nu det vackra och inspirerande klippet här nedanför. Jag hade själv aldrig vågat göra det som Jonna gör – vilken otroligt häftig tjej det här är!

Snacka om att utmana sig själv till max!

Vilken häftig kvinna! Tryck nu på Gilla eller Dela om du också blev imponerad av Jonnas klipp!