Niclas Norlindh: Här är de 10 roligaste jul-skämten jag vet

Julen är en jävligt härlig högtid – man får spännande paket, ta sig några fina julgroggar, träffa gamla släktingar som man inte sett på ett år och käka obscena mängder mat. Det finns inget att klaga på, helt enkelt.

Sedan skadar det ju inte direkt att man får sig ett par lediga dagar som vanligtvis är rätt roliga på olika sätt. Det kan handla om allt från hetsiga rundor sällskapsspel till att man bygger en snögubbe med barnförbjudna detaljer – eller att man kommer på en kul julfräckis!

Alla kanske inte håller med, men jag menar – med eftertryck – att skämt och ordvitsar hör julen till. Därför tänker jag nu, utan inbördes ordning, lista mina 10 favoriter i den här fina genren!

Tidigare har jag även bjudit på mina 10 roligaste skämt, men nu kör vi alltså helt och hållet med jultema!

Det blir min hårda klapp till er, älskade läsare – nu jäklar kör vi!

Ja, alla vet väl vid det här laget att Centerpartiets ledare har det lite kämpigt vad gäller att säga R. Tydligen har hon även udda placeringar vad gäller sin julgran också. Fast vad fasen ska man ta sig till när den ”bajjaj” hela jävla tiden? Det här är en riktig favorit som garanterat kommer göra succé vid julbordet eller i väntan på tomtens ankomst.

Bara tanken på att en liten tomtenisse sitter med viktiga papper, Excel-dokument och är en jävel på ”business” är förbannat rolig. Det känns som att den här har blivit lite av en klassiker – och det går ju fan inte att klaga på. Den är riktigt vass – och jag skrattar lika högt varenda gång jag hör den.

Stackars jävel – tomten får nog hitta på något, att endast få ”komma till” en gång om året kan ju inte vara så lätt. Den här ordvitsen får väl gå under kategorin ”fräckis”, men det blir nästan som bäst när man tar något fint och vackert som julen och sätter det i en lite mer ekivok kontext. Skrattanfall? Ja!

Fråga mig inte varför, men det här är ett av de roligaste skämten jag vet. Första gången jag hörde det var det ju så att man fick börja famla efter defibrillatorn. Sedan är det vansinnigt kul att man låter som en brunstig ko när man drar det. Ja, herrejävlar – den här kan nog få farmödrar landet runt att skratta så löständerna flyger ut.

MISSA INTE: Den 31 januari åker ”Den som skrattar förlorar” ut på Östersjön på en 23 timmar lång kryssning med ordvitsar, liveshow, party och underbar stämning. Biljetterna är billiga, men går åt – köp din här!

Den här är så urbota usel att den blir bra. Riktigt jävla bra. Att en bil har fyra hjul visste man ju, men inte att det finns direkta likheter med att fira jul. När Jonatan drog den här för mig tog det någon tiondel innan polletten trillade ner, men sedan insåg jag hur jävla bränd i skallen han var som kommit på det här skämtet – och då fullkomligt svartnade det.

Vad vore julen utan ett riktigt bra bög-skämt? Ja, då skulle givetvis julgranarna vissna, all julmat mögla och tomtarna bli deprimerade. Ett totalt haveri, med andra ord. Det är också en makalöst rolig tanke att Jonas Gardell är galen i julbak – för att det innehåller ordet ”bak”. Så jävla dumt!

Vem som agerat tomte har inte yttrat det berömda lätet ”ho-ho-ho”? Det är lika klassiskt som den där första julgroggen är god. Tanken på att det skulle låta annorlunda för att den skäggiga gubben går baklänges … ja, ni hör ju hur jävla korkat det låter! Samtidigt är det ett av mina absoluta favoritskämt på julen. Man gör en sak – fullständigt baxnar!

Det kanske mest dragna skämtet på den här listan, men vad gör det? En riktigt bra vits ska köras igen – annars vore det ju direkt skamligt. Jag återkommer till hur jävla roligt det är att sätta tomten i en aningen pervers kontext. Att han skulle skutta runt mellan huset på julafton med hela skrevet fyllt av kondylomvårtor får ju en inte direkt på uselt humör. Nu är det ju dock inte så – på grund av att han har sin renhjord…

Alla strävar nog efter att vara snälla och tillmötesgående på julen, men inte renen Rude-Dolph. Nej, han är riktigt otrevlig den jäveln – och det är också roligt att tänka att han fått sitt namn efter hur vansinnigt arrogant han är. Det här skämtet funkar klockrent under julens alla tillfällen!

Det sägs ju att tomten har fullt upp under julafton, men vad är det den där snuskpellen sysslar med ute i stugorna – egentligen? Ploppar det ut barn nio månader senare som säger ”ho-ho-ho” och har vitt skägg – ja, då är det nog dags att börja fundera på vilken säck det är som han tömmer. Inte fan är det tomtemor som blir på smällen den 25:e i alla fall.

Det var mina 10 roligaste julskämt! En salig blandning av uselt, skitroligt och lite snuskigt – precis som det ska vara! Se nu till att dra någon av dessa under julen så kan jag garantera att stämningen blir mer än god.

Vill du ha lite fler vitsar av den här sorten kan du kolla in klippet nedan! Det är ”Den som skrattar förlorar”-julspecialen från förra året, men håll sedan utkik på julafton! Då kommer en helt ny video – med en riktig drömgäst!

Tryck nu gärna på dela-knappen, så att även dina vänner får en skrattfylld och underbar jul!