Greta Thunbergs klockrena känga mot Donald Trump – på presidentens sista dag: ”En lycklig gammal man”

Miljöaktivisten Greta Thunberg är en av världens mest igenkända svenskar. Den nyblivna 18-åringen har, sin unga ålder till trots, föreläst världen över om klimatet i flera år och har kommit att bli en av världens starkaste röster när det kommer till just klimatfrågan.

Som ung kvinna är det inte lätt att ta så mycket plats som Greta gör, det sticker nämligen i ögonen på många. Greta Thunberg har fått ta emot mycket hat och hån från flera håll, vilket vi på Humorbibeln rapporterat om tidigare.

Bland annat har Greta blivit kallad ”snorunge” av presidenter och fått dockor uppkallade efter sig.

Men Greta är kvick i tanken, och har ofta gett svar på tal. Som till exempel den gången Donald Trump skrev sarkastiskt på Twitter om henne – då ändrade hon hela sin presentation till just den beskrivningen.

Nu har Greta skickat ytterligare en sylvass känga till Donald Trump – på presidentens allra sista dag.

Igår, den 20 januari, lämnade Donald Trump Vita huset för sista gången, och Joe Biden svors in som ny president i USA.

Genom åren har Donald Trump vid flertalet tillfällen gått till attack mot Greta Thunberg, men Greta har alltid haft ett sylvasst svar på tungan, bland annat under presidentvalet.

Turbulenta sista dagar

Donald Trumps fyra år som president har varit minst sagt turbulenta, inte minst under det senaste valet där Trump krävde att man skulle sluta räkna röster då han insåg att han var på väg att förlora.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Sina sista veckor som president har Trump ägnat åt att överklaga valresultatet i alla tänkbara instanser, utan framgång. Joe Biden svors in som president under gårdagen den 20 januari, som traditionen påbjuder.

Donald Trump tvingades således att lämna sitt älskade Vita huset. Då passade Greta på att skicka en sista, syrlig passning mot 74-åringen.

”Lycklig gammal man”

På sitt Instagramkonto lade Thunberg ut en bild där Trump kliver in i en helikopter, men handen i luften.

”Han ser ut som en lycklig gammal man som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så härligt att se!” skrev Greta intill bilden.

I september 2019 lade Donald Trump ut ett klipp på Greta Thunberg där hon pratade upprört om klimatet.

”Hon ser ut som en lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så härligt att se”, skrev den dåvarande presidenten ironiskt.

Men skrattar bäst som skrattar sist, lyder ju ordspråket och sällan har det väl varit mer passande än nu.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Vilken klockren känga från Gretas håll! Man kan verkligen tänka sig att Trump nog ångrar sitt elaka, lilla tilltag nu.

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla Greta Thunberg!