Undersökning slår fast: Svenskarna föredrar en mullig partner

Vem man blir kär i och väljer som partner rår man inte över riktigt, kärleken slår helt enkelt till när och var den själv vill. Det är såklart mycket som ska klaffa för att kärlek ska uppstå: man behöver kanske gilla samma saker, ha samma typ av humor, se på familjeliv på liknande sätt – samt oftast ha ett tilltalande yttre. Utseende är naturligtvis långt ifrån det viktigaste vid val av partner, men om svenskarna får välja fritt så väljer de helst en lite rundare partner enligt en undersökning som Humorbibeln utfört.

Här på Humorbibeln har vi under de senaste veckorna utfört en undersökning på vår hemsida som vi döpt till ”Den svenska humorrapporten.” I den har vi ställt 13 frågor om olika ämnen som våra läsare har fått svara på. Efter att ha samlat in över 1 000 svar har vi här valt att publicera ett urval av frågorna.

Svenskarna: Mullig är gullig

Vi här på Humorbibeln ställde en fråga till våra läsare: ”Vilken är idealkroppen på en partner?” Av de prick 1 000 svar som kommit var svaren tydliga: hela 58,2 procent av de svarande föredrar en partner som är ”mullig”. Hela 60,2 procent av männen vill ha en omfångsrik partner medan 52,8 procent av kvinnorna vill ha en stor karl. På andra plats såg det dock helt annorlunda ut, där 34,6 procent svarade att de föredrar en ”riktigt vältränad” partner.

Bättre i sängen

Att välja en omfångsrik partner går enligt studier att härleda till ren biologi, då en lite större kroppshydda signalerar att man har större överlevnadschans.
Annan forskning har dessutom visat att män med lite ölmage är bättre älskare, vilket ju ändå får ses som en fördel.

Bildkälla: Twitter

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta idag!