Sven Melanders klockrena passning – till svenskarna som hamstrat toapapper

Många känner främst igen honom som komiker och skådespelare, men på senare år har Sven Melander även tagit en stor plats i samhällsdebatten – främst genom sin omåttligt populära Facebook-sida.

Där lägger han med jämna mellanrum upp videoklipp i vilka han tycker till om saker och ting.

Den 72-årige skåningen har varit aktiv även under coronakrisen – och nu kommer hans nästa uppmaning till svenskarna.

– Om du är sjuk, så stanna hemma. Köp mer tvål än toalettpapper och hosta i armvecket, så minskar vi smittan, säger Sven.

Ny viktig uppmaning

De flesta känner nog främst igen honom som en underhållare i TV-rutan, men på senare tid har Sven Melander genom sin Facebook-sida även blivit en populär åsiktsmaskin. 72-åringen tycker till om saker och ting, ofta aktuella ämnen – och vågar verkligen stå för det han säger.

Vi har tidigare, sedan coronakrisen drog igång, skrivit om att komikern sågat en kvällstidning och dessutom skickat stenhårda passningar dels till svenskarna som reser till fjällen och dels till de som låtsas vara experter under den hemska pandemin.

Bild: Facebook/Sven Melander

Nu kommer Sven med en ny, viktig uppmaning till invånarna i vårt avlånga land. ”Nu är det allvar”, lyder texten till hans senaste klipp – som också inleds med samma fras. Sedan säger den populäre skådespelaren:

”Det spelar ingen roll om du är rik eller fattig, lång eller kort, tjock eller smal. Alla kan drabbas. Så om du är sjuk, så stanna hemma. Köp mer tvål än toalettpapper och hosta i armvecket, så minskar vi smittan. Och du får en kram på distans från mig och region Skåne”.

Som vanligt levererar dessutom Sven sina budskap med en gnutta humor. I videon kan man se honom som lång, kort, tjock och smal – och det går dessutom att ana att det där med att köpa mer tvål än toalettpapper är något han tycker är en ren självklarhet.

Något många kan ta till sig av

Senaste tiden verkar ju dock inte alla ha förhållit sig till det – när toarullarna nästan har varit högvilt i mataffärerna.

Bild: Twitter/@intoyourblue

Se nu själv klippet här nedanför!

Nu är det allvar

Nu är det allvar.#enkrampådistans

Posted by Sven Melander on Friday, April 3, 2020

Jag tycker verkligen att man ska ta till sig av det Sven säger – även om det kan låta som rätt självklara uppmaningar.

Hans närmast unika sätt att kombinera humor med allvar anser jag är värt att applådera. Det är inte alla som kan tycka till om sådana här frågor med en sådan här klockren ton.

Håller du med Sven? Tryck då på DELA-knappen så att fler nås av hans viktiga budskap!